Kampeerautoverzekering (Camperverzekering)

| 14 februari 2014

Een kampeerautoverzekering is onontbeerlijk om uw kampeerauto/camper te verzekeren tegen schade die u onverhoopt aan anderen toebrengt en voor eventuele eigen schade.

Voor vele mensen is hun kampeerauto hun tweede, rijdende, woning. De complete inrichting, het comfort en natuurlijk de mobiliteit maakt een kampeerauto een ideaal middel om ermee op uit te trekken. Op vakantie of gewoon een lekker weekendje weg.

Om uw rijdende huis te verzekeren heeft u bij de meeste verzekeraars een drietal mogelijkheden:

WA – Wettelijke Aansprakelijkheid

Net zoals voor iedere auto is deze verzekering wettelijk verplicht. De WA-verzekering dekt u tegen schade die u met uw kampeerauto aan derden toebrengt. Dit betreft zowel materiële schade als lichamelijk letsel.

WA + Beperkt Casco

De WA + Beperkt Casco verzekering dekt u net als de WA-verzekering tegen schade berokkent aan anderen. Daarnaast bent u ook verzekerd tegen de financiële gevolgen van schade aan uw camper als gevolg van diefstal, brand, stormschade, joyriding en eventuele aanrijdingen met loslopende dieren. Ook transportschade is veelal gedekt.

De inrichting en inventaris van uw kampeerauto is in de meeste gevallen standaard meeverzekerd tot een bepaald maximum bedrag (de hoogte hiervan is per verzekeraar verschillend). Mocht u in het buitenland als gevolg van onherstelbare schade vervangend vervoer en vervangende accommodatie nodig hebben dan zijn ook deze kosten meeverzekerd.

WA + Volledig Casco (All-Risk)

Bij de All-Risk verzekering bent u volledig gedekt tegen alle hierboven vermelde schades. Tevens bent u verzekerd tegen materiele schade aan uw eigen camper, zoals schade veroorzaakt door aanrijding, omslaan, slippen, botsen, vandalisme en te water raken.

 

Eigen Risico

Bij de meeste verzekeraars geldt dat er bij een WA-verzekering géén eigen risico bij eventuele schade in rekening wordt gebracht. Bij het afsluiten van een WA + Beperkt Casco geldt veelal een eigen risico van 130,- tot 140,- euro. Bij een All Risk verzekeringen wordt wederom géén eigen risico berekend.

Aanvullende verzekeringen

U kunt uw camper verzekering aanvullen met een aantal extra verzekeringen zoals een ongevallen inzittendenverzekering, een rechtsbijstandverzekering en eventueel een (doorlopende) reisverzekering.

Category: Kampeerautoverzekering

About the Author ()

Comments are closed.