Fietsverzekering

| 12 februari 2014

Nederland….Fietsland! Jawel, bijna nergens ter wereld is fietsen zo populair als in Nederland. Op de fiets naar het werk, in het weekend heerlijk een stuk fietsen en genieten van het mooie weer of lekker sportief met de mountainbike de bossen in. Voor hobby en plezier of voor vervoer. De veelzijdigheid van de fiets maakt hem reuze populair.

Natuurlijk bent u voorzichtig en zuinig op uw fiets, een fietsverzekering is dan een goed idee. Heeft u een nieuwe fiets gekocht, dan is het raadzaam deze te verzekeren. Doe dit echter wel binnen een aantal maanden na aanschaf, aangezien oudere fietsen niet of nauwelijks te verzekeren zijn.

U kunt uw nieuwe fiets inclusief accessoires verzekeren tegen diefstal, schade door aanrijdingen en andere beschadigingen. Bij het verzekeren van uw fiets tegen diefstal is een ART-goedgekeurd slot meestal wel een vereiste. Veelal is uw fiets na het afsluiten van een fietsverzekering ook verzekerd in het buitenland. Neem uw fiets dus gerust onbezorgd mee op vakantie!

Bij diefstal of onherstelbare schade wordt het volledig verzekerde bedrag uitgekeerd. Hier is vaak een tabel voor: 1e jaar 100%, 2e jaar 75%, 3e jaar 50%. De meeste fietsverzekeringen hebben een looptijd van 3 jaar. Tevens is bij sommige verzekeraars een procentuele waardestijging meeverzekerd voor het geval uw fiets in aanschafwaarde is gestegen.

 

Eigen risico

Het eigen risico bij het laten repareren van schade aan uw fiets bedraagt in de regel enkele tientjes. In grote steden waar de kans op diefstal en schade aanzienlijk hoger is, geldt als regel een eigen risico op diefstal of onherstelbare schade van 20% van het verzekerde bedrag. Ook is in risicogebieden de te betalen premie hoger.
Dit hogere eigen risico geldt ook voor de duurdere sportfietsen zoals racefietsen, ATB/mountainbikes en crossfietsen. Ook hier is de kans op diefstal of schade hoger.

DPC – Diefstal Preventie Chip

Heeft u een dure fiets aangeschaft dan is het aan te bevelen deze te laten voorzien van een Diefstal Preventie Chip. Omdat een fiets uitgerust met een DPC veel gemakkelijker te traceren is en dus voor dieven minder interessant is bieden de meeste verzekeraars een aantrekkelijke korting op de verzekeringspremie!

Category: Fietsverzekering

About the Author ()

Comments are closed.