Motorfietsverzekering, van WA tot All Risk!

| 2 februari 2014

Of u nu uw motorfiets als primair vervoersmiddel gebruikt of als hobby bezit, een goede verzekering is een vereiste. Net als bij de personenautoverzekering gelden er ook voor de verzekering van uw motorfiets drie mogelijkheden:

W.A. verzekering

De wettelijke aansprakelijkheidsverzekering is wettelijk verplicht en verzekerd u voor de financiële gevolgen van schade die u aan derden toebrengt.

W.A. Beperkt Casco (W.A. Extra)

Naast de wettelijke aansprakelijkheid bent u nu ook verzekerd tegen diefstal een aantal andere schades aan uw eigen motor (bijv. brandschade).

W.A. Casco Compleet (All Risk)

De meest complete verzekering voor uw motorfiets. Naast de schade die u een ander heeft toegebracht wordt ook de schade aan uw eigen motorfiets volledig vergoed. Voor een nieuwe of zo goed als nieuwe motorfiets is dit, ongeacht die iets duurdere premie, de beste keuze.

 

Eigen risico

Mocht u schade oplopen aan uw motorfiets dan wordt er in de meeste gevallen een eigen risico berekend. Bij het uitkeren van schade welke u aan derden toegebracht heeft wordt er geen eigen risico in rekening gebracht, zodat die schade volledig vergoed wordt. U kunt bij de meeste verzekeraars dit eigen risico afkopen door maandelijks iets meer premie te betalen.

Schadevrij rijden

Als u een langere periode schadevrij rijd dan daalt uw te betalen premie. Deze no-claim korting kan wel oplopen tot 70-75%. Dit bespaart u natuurlijk heel wat premie per jaar. Ook bent u na een aanrijding niet in één keer uw opgebouwde korting kwijt, deze zal dan weer stapsgewijs dalen zodat uw premie weer iets hoger wordt.

Premiebepalende factoren

U kunt bij het afsluiten van een motorverzekering zelf kiezen voor welke risico’s u verzekerd wilt zijn, des te meer risico’s u indekt des te hoger zal de premie zijn. Door de no-claim korting zal echter uw te betalen premie weer dalen. Heeft u een auto en een motorfiets dan is een combinatieverzekering vaak mogelijk. U verzekerd dan via dezelfde verzekeraar uw auto en motorfiets. Hiermee kunt u een aardig bedrag besparen! Er zijn ook een aantal factoren die invloed hebben op de hoogte van de premie welke u niet kunt beïnvloeden. Zo is de te betalen premie ondermeer afhankelijk van de regio waar u woont, het gemiddeld aantal km’s dat u per jaar rijd en uw leeftijd.

Category: Motorfietsverzekering

About the Author ()

Comments are closed.