Oldtimerverzekering

| 12 februari 2014

Bent u de trotse eigenaar van een klassieker of oldtimer? Dan vindt u het waarschijnlijk heerlijk om te sleutelen aan uw bolide. Wellicht heeft u uw pronkstuk geheel gerestaureerd en verkeert deze in een zo goed als nieuwstaat. En natuurlijk is het geweldig om met zo’n klassieker of oldtimer, zodra het weer het toelaat, een flink stuk te toeren.

In het hedendaagse drukke verkeer is een goede oldtimerverzekering onontbeerlijk. Tevens kan uw kostbare bezit gestolen worden of door vandalisme beschadigd raken. Redenen te over om uw auto goed te verzekeren.

Voor een oldtimerverzekering of klassiekerverzekering kunt u bij de meeste verzekeraars terecht en kan worden afgesloten voor auto’s en motoren.

De voorwaarden die gesteld worden door de verzekeraars om een oldtimerverzekering af te sluiten zijn in vrijwel alle gevallen dat uw voertuig ouder dan 20 jaar moet zijn en dat er jaarlijks minder dan 5.000 km mee gereden wordt. Het voertuig dient enkel als recreatievoertuig gebruikt te worden en dus niet voor “dagelijks” gebruik. U dient in het bezit te zijn van een ander motorvoertuig, welke als “dagelijks” vervoermiddel gebruik wordt. De voorwaarden zijn per verzekeraar verschillend, al komen ze in grote lijnen overeen.

U heeft de keuze uit een drietal mogelijkheden om uw oldtimer te verzekeren:

W.A. Verzekering

Hiermee bent u verzekerd tegen de schade die u een ander toebrengt.

W.A. Beperkt Casco

Naast de schade die u aan anderen toebrengt, is uw voertuig ook verzekerd tegen o.a. brand, diefstal, joyriding, inbraak- en stormschade.

W.A. Volledig Casco (All-Risk)

De meest complete verzekering voor uw klassieker of oldtimer. U bent middels deze verzekering gedekt voor schade die u aan anderen berokkent en tevens verzekerd tegen vrijwel alle schades aan uw eigen voertuig. Waarschijnlijk is een All-Risk verzekering, ondanks de iets hogere premie, de beste keus om uw kostbare bezit te verzekeren!
Bij het afsluiten van een beperkt of volledig cascoverzekering dient altijd een taxatierapport van uw motorvoertuig overlegd te worden.

 

Pech Onderweg

In het geval van pech onderweg of een ongeval kunt u bij de verschillende verzekeraars altijd de Alarm Centrale bellen. Zij bieden ondersteuning en helpen u verder op weg. U kunt in het binnenland 24 uur per dag gebruik maken van deze service. Aan het gebruik maken van de alarmservice in het buitenland zitten bepaald voorwaarden verbonden (veelal enkel mogelijk bij een Volledig Casco-verzekering).

No-Claim Korting

De meeste verzekeraars hanteren ook voor het schadevrij rijden met uw klassieker of oldtimer een no-claim regeling. Hoe langer u schadevrij rijd, hoe meer korting u ontvangt op uw premie. Sommige verzekeraars nemen zelfs uw huidige no-claim op uw dagelijkse motorvoertuig over.

Aanvullende Verzekeringen

Naast de drie hierboven genoemde verzekeringsvormen heeft u de keuze uit een aantal aanvullende verzekeringen.

  • Inzittenden Ongevallenverzekering:

Voor een paar extra euro’s per maand kunt u de inzittenden van uw motorvoertuig verzekeren tegen de gevolgen van blijvende invaliditeit of overlijden.

  • Rechtshulpverzekering:

Middels deze aanvullende verzekering bent u gedekt tegen de financiële gevolgen van juridische conflicten als gevolg van een verkeersongeval of een dispuut met uw garage. Gezien het feit dat de kosten in dergelijke situaties enorm kunnen oplopen is een rechtshulpverzekering ten zeerste aan te raden!

Voor overige verzekeringsvoorwaarden zoals diefstalpreventie, eigen risicobijdrage en schadevergoedingen adviseren wij u om contact op te nemen met de klantenservice van de verschillende verzekeraars.

Category: Oldtimerverzekering

About the Author ()

Comments are closed.